Vanliga frågor

Vad behövs för att använda Lekledaren?

Det enda som behövs är deltagarnas namn och mobilnummer. Du kan förbereda allt på din dator, ställa in en tid när Lekledaren ska starta och sen kan Lekledaren sköta sig själv om du vill. Det kan dock vara bra att ha tillgång till en dator, mobil eller surfplatta under eventet för att kunna ändra saker och visa poängtavlan.

Behöver deltagarna ladda ner någon app?

Det behöves inte. Lekledaren skickar ut uppdrag via sms för att det ska fungera med alla mobiltyper och vara enkelt. Med sms behövs inget förberedas eller ställas in på deltagarnas telefoner. Det enda du behöver är deras namn och mobilnummer.

Hur vet Lekledaren när en deltagare utfört ett uppdrag?

När en deltagare utfört ett uppdrag ska deltagaren svara på sms:et som innehåller uppdraget med ett "ok". Detta rapporteras då tillbaka till Lekledaren som ger deltagaren poäng och markerar att deltagaren är redo för ett nytt uppdrag. Om en deltagare inte kan utföra ett uppdrag måste hen prata med dig som skapat eventet så att du kan gå in på deltagaren i administrationsgränssnittet och hoppa över uppdraget.

En deltagare vill ha ett nytt uppdrag men det kommer inget, vad är fel?

Kontrollera statusen på eventet så att det fortfarande pågår, att ditt konto har fler sms-utskick kvar och förläng tiden eller fyll på utskick vid behov. Se också till att det finns tillräckligt många valda uppdrag kvar att skicka och att "Max antal sms-utskick"-inställningen på eventet är korrekt. Om allt ser bra ut och det står att deltagaren är i kö för utskick när du klickar på deltagarens namn i deltagar-listan är det bara att vänta.

Uppdrag skickas ut utspridda med ett visst mellanrum under tiden som eventet är inställt att pågå. Under ett längre event kommer uppdrag att skickas ut mer sällan och på ett kortare event kommer de skickas ut oftare.

Kan man se vilka uppdrag som kommer skickas ut?

När eventet börjat kan du se vilka uppdrag som kommer att skickas ut härnäst. Då kan du också välja att hoppa över uppdrag som du inte tycker passar ditt event.

Om du vill ha full kontroll på vilka uppdrag som kommer att skickas ut innan eventet och inte vill hålla koll löpande under eventets gång kan du välja att endast använda egenskrivna uppdrag istället för färdiga.

Hur många deltagare går det att vara?

Vi tror att tjänsten fungerar bäst på tillställningar med 4 - 30 personer eller däromkring. Det kan fungera utmärkt med fler deltagare också men det är inget vi själva testat. Den största begränsningen är hur många uppdrag det finns att välja bland. När du skapar ett event kan du se hur många uppdrag som beräknas kunna skickas ut till varje deltagare. Se till att det antalet är tillräckligt för era förväntningar så ska det nog gå bra. Det går alltid att skriva egna uppdrag om de färdiga uppdragen inte räcker till.