Lekar

Lekledaren kan användas på många olika sätt men nedan finner ni tre vanliga upplägg på lekar som alla utgår från sättet som beskrivs på startsidan. Det finns flera inställningar och sätt att variera uppläggen på och det är fritt fram att komma på egna sätt för att göra er tillställning så rolig som möjligt.

Vanliga

Den som skapar eventet, "administratören", och eventuellt några betrodda kompanjoner är de enda som känner till att Lekledaren kommer att användas på tillställningen. Administratören lägger in alla deltagares uppgifter och ställer in in allt i förväg samt markerar deltagarna som närvarande i hemlighet när de anländer. Efter en stund kommer deltagarna få ett välkomst-sms av ett okänt nummer med en kort förklaring och spelet kan börja.

Psst, det är lekledaren. Avslöja inte för någon att vi haft kontakt. Du kommer snart få ett antal uppdrag. Svara "ok" när du utfört ett uppdrag.

Alla kommer antagligen inte förstå vad det handlar till en början men när folk märker att det börja hända konstiga saker för att någon börjat göra uppdrag brukar de flesta haja efter en stund. När det gått ett tag kan administratören börja visa poängtavlan på en TV eller skärm så att deltagarna kan se ställningen i realtid. Då brukar tävlandet komma igång på riktigt.

När tillställningen närmar sig mot sitt slut eller när Lekledaren är inställd på att sluta kan en vinnare koras. Det brukar efter det också vara roligt att tillsammans gå igenom några av uppdragen som utförts.

Alla vet

En variation på det vanliga upplägget är att man berättar för alla deltagare att Lekledaren kommer att användas. Det blir inte någon överraskning eller lika mycket förvåning när uppdrag utförs men tävlandet kan komma igång fortare och man slipper slösa sms-utskick på välkomst-sms till deltagarna.

Hälften ovetandes

En annan variation på det vanliga upplägget är att endast hälften av gästerna på tillställningen är deltagare som får och utför uppdrag. Övriga gäster kommer då inte ha någon aning om varför vissa andra gäster pratar om märkliga ämnen eller gör konstiga saker. Kanske blir det dags att avslöja vad som försiggår efter ett tag. Eller kanske det aldrig avslöjas.